Kjeveortopedisk kontor i Fagernes – Tannregulering

Klinikken

Velkommen til kjeveortopedisk kontor på Valdres Lokalmedisinske Senter.

Flotte 28 AS ble etablert i Desember 2021 av reguleringstannlegene Dr. Reiner Franke og Dr.  Careen Springmann på Tannklinikken Valdres. De har lenge drømt om å flytte til Norge og etter 13 år med eget kjeveortopedisk kontor i Tyskland var det på tide å etablere seg i Norge, spesielt på Fagernes. Dr. Reiner Franke er spesialist i kjeveortopedi og har omtrent 18 år erfaring med kjeveortopedisk behandling. Før han etablerte eget kjeveortopedisk kontor sammen med Dr. Careen Springmann i Tyskland jobbet han som overlege på Universitetet i Greifswald på kjeveortopedisk avdeling i fem år. Dr. Careen Springmann har kjeveortopedisk spesialistutdanningen sin fra Danube-Universitetet i Krems, Østerrike og jobbet på Universitetet i nesten fire år før hun opprettet eget kjeveortopedisk virksomhet med Dr. Reiner Franke i Tyskland. 

Flotte 28 AS er en ren spesialistklinikk for kjeveortopedisk behandling (tannregulering) av barn og ungdom, samt voksne pasienter. De har lang erfaring fra både privatpraksis og universitetsklinikken og jobber tett sammen for best mulig behandlingsresultat. Du finner kjeveortopedisk klinikk rett inn på Tannklinikken Fagernes.

Dr. Careen Springmann og Dr. Reiner Franke ønsker å gi alle pasienter den beste og mest moderne behandlingen som i dag finnes på. Hver behandling er individuelt skreddersydd på hver eneste pasient og sin medisinsk behov. Deres mål er at dine besøk hos dem blir behagelige og informative. Trygghet er viktig både på dem og for oss.

Oversikt over tjenester:Kjeveortopedi er den delen av tannlegefaget som handler om å diagnostisere, forebygge og behandle bittet og tannfeilstilling.  Det finns forskjellige behandlingstyper som må alltid bli individuelt tilpasset til hver eneste pasient.

 • Tannregulering med fast apparatur (Speed-System) – dette er den hurtigste og mest effektive måten å flytte tennene på. «Speed brackets» har en liten mekanisk lås som holder buen på plass. De er derfor veldig komfortable og hygieniske.

 

Kjeveortopedisk vurdering og behandling av barn og ungdom under 20 år

 • For å få refusjon er da nødvendig med henvisning fra tannlege

 

Kjeveortopedisk vurdering og behandling for de over 20 år

 • Etter fylte 20 år får man ikke refusjon 
 • Det finnes unntak, individuelle tilstander for eksempel:
  • Etter en ulykke
  • Ved preprotetisk behandling (feks skade etter strålebehandling)
  • Peridontitt (infeksjon mellom tannen og tannkjøtt)
  • Personer med forsikring (må fremkomme av forsikringen at kjeveortopedi er inkludert i forsikringsavtalen)

 

 

 

11.04.22

Samarbeidspartnere

Webredaktør:

Solrun Fransen

epost: solrun.fransen@nord-aurdal.kommune.no

tlf: 988 78 313

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

Besøksadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes

 

 

Postadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes