Påskeinformasjon

Paaskehjerte

Valdres legevakt ble etablert i mars i 2000 og har 21 års erfaring med påsketurister og regionens innbyggere og er gode på å håndtere mange og ulike situasjoner, samtidig. Årets påske blir likevel en annerledes påske, tror vi, grunnet pandemien og nå det britiske viruset som sprer seg raskere. Erfaringsmessig har påsken 3-4 timers ventetid enkelte tider av døgnet, det vil vi anta blir i år også. 

I takt med hytteutbyggingen og næringsutvikling i regionen ser vi at mange setter stor pris på å tilbringe helger og høytider i Valdres. Det er gledelig, vi er glad i regionen vår og stolt av hva Valdres har å tilby. Vi har god plass og fantastisk natur med flotte turmuligheter uansett årstid. 

Med regionens 18.000 innbyggere og 19.000 hytter, hovedfartsåren mellom Oslo og Bergen samt mange hoteller, campingplasser og andre overnattingsmuligheter vet vi aldri hvor mange som er i regionen. Det vi med sikkerhet kan si er at uavhengig av hvor mange som er i Valdres så skal ikke alle til Valdres legevakt.

«Legevakt er for alle, men legevakt er ikke for alt»

Årets påske blir en annerledes påske enn 2018 og 2020. 2018 nevner jeg fordi det var en svært hektisk påske med mange skader, mange syke og det ble tatt flere røntgenbilder på VLMS enn på Gjøvik. Det ble påsken da legevakten slo alle rekorder. Det var ca 20 minus på natten og sol fra blå himmel hele påsken. Skikkelig skareføre og hardt. Påsken 2020 var starten på pandemien, hytteforbud, skiheiser var steng og aktiviteten blant befolkningen var roligere, derav også en roligere påske på Valdres legevakt.

Valdres legevakt har meget dyktige leger og sykepleiere. Internt i VLMS har vi også et svært godt samarbeid på tvers av avdelinger. En sengeavdeling, Intermediæravdeling med kommunale akutte døgnplasser og DPS døgnplasser, jordmortjeneste med jordmor i vakt hele døgnet, hele året og en dialyseavdeling som har aktivitet uavhengig av høytider og helligdager. I år har vi også åpent på røntgen. Spesialistpoliklinikken og kreftpoliklinikken er stengt helg og høytid. Vi har 10 mil til nærmeste lokalsykehus (Gjøvik/Lillehammer) og 18 mil til nærmeste universitetssykehus (Ullevål).

Vi har en helt klar formening om at ingen innbyggere eller påsketurister planlegger å bruke legevakten. Det som kan skje oss alle er at vi kan bli akutt syk, falle i slalombakken og bli skadet eller bli utsatt for en ulykke i trafikken. Da er Valdres legevakt der for de som trenger akutt og øyeblikkelig hjelp.

Vi lover å gjøre vårt beste for de som trenger oss. Vi ber om at alle respekterer anbefalinger og råd som følge av pandemien og smittesituasjonen i landet vårt. Selv om en stor andel av helsepersonell hos oss er vaksinert, kan vi bli smittet og vi kan være friske smittebærere og smitte pasienter som ikke er vaksinert. Den store endringen nå sammenlignet med jul- og nyttår samt vinterferie er at det er det britiske viruset som sprer seg raskere. Det gir oss alle større utfordringer enn tidligere og vi vil derfor ta ekstra forhåndsregler for inneliggende pasienter, din og vår sikkerhet.

Er du syk, så skal du få nødvendig hjelp med gode råd på tlf eller konsultasjon på legevakten hvis din tilstand ikke kan vente til neste virkedag. Vi må spørre deg for å ta våre forhåndsregler ifht covid19. Er du syk og det vurderes at du skal komme til legevakten er det viktig for oss å vite hvordan vi skal hjelpe deg best mulig. Dersom du er i isolasjon eller karantene må du ikke møte opp på legevakten uten at det er nøye avklart med helsepersonell. Er du syk og trenger legehjelp, gi sykepleier på tlf beskjed om at du er i karantene eller hjemmeisolasjon.

Får du symptomer på covid19 og du ikke trenger øyeblikkelig hjelp vil vi be deg om å reise hjem i tråd med nasjonale retningslinjer.

Legevakten tester kun de som trenger legekonsultasjon. Har du symptomer må du kontakte bostedskommune. Det er koronatlf som besvares i alle kommuner og det er testing ved behov. Oppholder du deg i Valdres, men bor et annet sted og har spørsmål, kan du kontakte koronatlf i oppholdskommune. For å få oversikt kan du klikke her

Det er påbudt med munnbind i Nord-Aurdal kommune og vil også gjelde på Valdres legevakt og ellers på VLMS bygget. 

Husk å vaske/sprite hendene, 2 meters avstand og færrest mulig nærkontakter, til det beste for deg og de du er i kontakt med

***********************************************

Besøk på Intermediæravdelingen?

Vi ber deg gå inn på artikkelen på vår hjemmeside "Besøk på Intermediæravdelingen" og lese denne.

 

God påske

Samarbeidspartnere

Webredaktør:

Toril Naustdal

epost: toril.naustdal@nord-aurdal.kommune.no

tlf: 970 43 084

 

Besøksadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes

Postadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes