Etterlengtet ultralydtilbud etablert

IMG 0246

Ultralydtilbud på VLMS etter 20 år

Det er om lag 20 år siden Erik Holstad og Per Einar Jahr begynte å snakke om et ultralyd tilbud i Valdres. Erik Holstad er radiolog og avdelingsoverlege ved radiologisk avdeling ved Sykehuset Innlandet, Gjøvik. Torsdag 28. april 2016 startet dr Holstad opp og har som mål å gi tilbudet til regionens innbyggere på VLMS. Fastlegene i regionen er oppfordret til å sende henvisninger til Sykehuset Innlandet, Gjøvik og markere at konsultasjonen ønskes på VLMS. Det er dr Holstad som vurderer henvisningene fra fastlegene og pasienter får beskjed om time til undersøkelsen.

 

Det henvises mange pasienter årlig til ultralydundersøkelse, slik at her er det snakk om et større volum. Ved å gi tilbudet ved VLMS er det mange pasienter som kan få undersøkelsen lokalt og slippe å reise til Gjøvik. Det ble satt av en dag pr mnd i april, mai og juni. Etterspørselen viser at vi fra juni starter hver uke. Tilbudet vil være onsdager fra juni. Målet er at ventetiden skal være under 1 måned.

 

Sykehuset Innlandet har kjøpt inn utstyret og prisen er 1,6 mill. Utstyret skal også brukes av gynekologene.

 

Overlege VLMS Per Einar Jahr er svært fornøyd med at tilbudet nå kommer i gang og håper at hans kollegaer i regionen tar oppfordringen med å henvise pasientene til Sykehuset Innlandet, Gjøvik slik at disse undersøkelser kan gjøres lokalt. Dette til det beste for pasientene.

Samarbeidspartnere

Webredaktør:

Solrun Fransen

epost: solrun.fransen@nord-aurdal.kommune.no

tlf: 988 78 313

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

Besøksadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes

 

 

Postadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes