Kreftpoliklinikk VLMS

Bildet Kreftpoliklinikk

Kreftpoliklinikken på VLMS er en underavdeling av Kreftenheten ved Gjøvik sykehus, og følger de samme retningslinjer og prosedyrer som ved Gjøvik sykehus. Kreftpoliklinikken på VLMS har også samarbeid med kreftpoliklinikken på Lillehammer og Radiumhospitalet for pasienter som følges opp der. Poliklinikken er lokalisert i Valdres Lokalmedisinske Senter, for tiden i lokaler ved Intermediæravdelingen

Kreftpoliklinikken blir ledet av spesialsykepleier. Overelge på Intermediæravdelingen har også ansvar for kreftpoliklinikken.

Behandlingen av pasientene starter alltid opp ved Kreftenheten på Gjøvik, kreftpoliklinikken på Lillehammer eller Radiumhositalet. Det vil være kreftlege som følger opp pasienten som vurderer om kurer pasienten skal ha kan gjennomføres på kreftpoliklinikken på VLMS.

Pasienten tar blodprøver på legekontoret de har fastlege to dager i forveien. Prøvene blir sendt til analyse og er klar til den dagen pasienten skal ha behandling. Kreftlege som følger opp pasienten avgjør om pasienten skal ha kur eller ikke. Pasienten får som regel en telefon fra kreftsykepleier dagen før kur, for å høre om han/hun er klar for ny behandling.

Kontakten med Gjøvik/Lillehammer/Radiumhospitalet opprettholdes under hele behandlingsforløpet. Kreftpoliklinikken på Fagernes er elektronisk knyttet sammen med Sykehuset Innlandet med samme journalssytem. Vi har tilrettelagt for konsultasjoner på videokonferanse slik at kreftlege kan vurdere om konsultasjon på video er et godt alternativ for at pasienter skal bli spart for en sykehustur.

Hva kan gjøres ved Kreftpoliklinikken på Fagernes?

1)    Cellegift

2)    Medisinsk tilleggsbehandling

3)    Blodtransfusjoner

4)    Blodprøvekontroll

5)    Stell og skylling av sentrale venekateter

6)    Informasjonssamtaler om kreft, cellegift og bivirkninger av behandling. Ernæring og livsstil.

 

     Kreftpoliklinikken har tett samarbeid med kreftkoordinator i Valdres.

     Kreftpoliklinikkens åpningstider: onsdag og torsdag 08:00-15:30

     Telefon: 61358946

 

Adkomst: Parkering ved Valdres Lokalmedisinske Senter. Følg skilting mot hovedinngang legevakt (ikke Legesentret). Ta heis eller trapp til Plan 1. Når du kommer inn på plan 1 så kommer du rett inn på venterommet, samme ventrom som feks legevakt, røntgen og spesialistpoliklinikk. Spesialsykepleiere henter pasienter på venterommet.

Valdres lokalmedisinske senter har kantine som er oppe fra kl. 11:00 til 14:00 på virkedager.

 

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på

Samarbeidspartnere

Webredaktør:

Solrun Fransen

epost: solrun.fransen@nord-aurdal.kommune.no

tlf: 988 78 313

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

Besøksadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes

 

 

Postadresse:

Garlivegen 14
2900 Fagernes